dijous, 7 d’abril del 2011

El bell dorment




Això diu que era una vegada un xiquet al qual se li va morir sa mare. Aleshores  el seu pare es va casar  amb una dona malvada, la dona va envenenar al pare del xiquet i aquest es va quedar orfe de pare i de mare.
La madrastra li feia fer les faenes de casa i el tractava com a un criat. Quan es fa major la madrastra li feia  netejar tota la casa. Un dia li va manar que netejara a fons  un vell aparell de cosir  que hi havia en una torre del castell, i ell netejant, netejant es punxà el dit en una agulla i… La agulla estava enverinada, el jove es va marejar, va eixir al bosc i es quedà dormint.I cap persona el podia despertar
Un dia la noticia del jove, va arribar a oïdes d’una princessa, que va decidir anar a visitar-lo, va creuar un bosc ple de rosers plens de punxes, degué matar a un dragó, però finalment va arribar al jardí  del castell, i al veure al jove dormint tan profundament, li va donar un bes, el jove es va despertar poc a poc, ja que feia uns quants mesos que portava dormint.  El jove es va enamorar de la princesa i es van casar, i van tindre mols fillets i filletes.
Conte contat, conte acabat i aquesta versió nova del conte així vos la he contat,  per a que entre homes i dones sempre hi haja igualtat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada