dimarts, 8 de juny del 2021

Els costums alimentaris


  Els països tenen costums alimentaries diferents. Des de Espanya que té com costum els vegetals, la carn i el peix, fins a Xina, que consumeix gossos i gats. I això per què? Bé, això és una qüestió històrica, ja que per exemple, en Espanya, concretament en les regions Mediterrànies, tenien accés fàcil a la carn, el peix era abundant, i les terres solien ser fèrtils, i per això hem adquirit aquests costums. Totg i això, a Camboia, per exemple, la recerca d’aliments no era fàcil, però al sól, precisament en el terrenys amb terra, era ben fàcil trobar insectes que probablement a nosaltres ens donaria molt de fàstic. Però a ells no, donat que fins a aquell moment la gent s’alimentava d’aquests animals. D’altra banda, en països com Mèxic, Tailàndia, Índia, Indonèsia, etc.,al ser països amb un clima un tan elevat, els aliments es llançaven a perdre en poc de temps. La congelació no era accessible per a la majoria de la població, així que ells van optar per arreplegar els cultius picants que havien plantat amb anterioritat, i d’aquesta manera els picants actuaven com a conservants naturals, ja que fins al moment no n’hi havien d’artificials. Una cosa similar va succeir en Xina; tenien al seu abast gossos, gats i altres animals que actualment ací són considerats domèstics (s’ha de tindre en ment que per a ells no eren més que boles de pel que caminaven), van decidir aprofitar-les per al seu consum. En la majoria de països les raons per les quals optava per uns aliments o uns altres solia ser per l’accessibilitat o pel clima; no obstant, altres era solament per capritx, o altres vegades era solament per salut. Jo opine què algunes voltes deuríem de canviar la nostra dieta (de fet, una dada interessant és que fa uns mesos, la ONG va dir que els insectes eren bons per a la salut humana), o solament limitar-nos a incorporar certes “substàncies”, que per prejudicis no ens atrevim a provar-les, però que potser si ho fem es converteixen en un dels nostres menjars preferits i a més, podrien aportar-nos alguns beneficis per a la salut i/o per a l’abast o conservació d’aliments, alguns d’ells els podríem obtindre gratuïtament, sols es qüestió d’acostumar-nos.
Damià

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada